Hem & Inredning

Segelduk för altanen

Det finns en variant av segelduk, som ändå skiljer sig en del mot de segeldukar som finns på båtar. Det finns segelduk metervara att köpa och ha som ett så kallat solsegel. Vad är då ett solsegel? Jo, det är ett stort tygstycke, som ser ut som ett segel som man har på båtar, men som är tillverkat i ett annat material. 

En segelduk är för segling medan ett solsegel är konstruerad för att skydda mot sol och regn. Solsegel är bland annat högspända, så att den inte ska fånga vinden. De ska även stå emot UV-strålning. Så vill du ha ett bra solskydd på din altan eller din terrass så är det ett solsegel du ska satsa på.

Segeldukar skiljer sig mot solsegel

Segeldukar är det man har på en båt, som vi nämnde. De har en kortare livslängd än vad ett solsegel har. Båda dessa segel ser på avstånd rätt lika ut. En segelduk för båt har dock mycket kortare livslängd än vad solseglen har. Du som vill ha segelduk metervara i form av solsegel kan hitta det hos Designsegel. De har specialiserat sig på denna typ av solskydd. 

Du kan få det helt anpassat efter var du vill sätta upp det. Ska det vara över en altan, en terrass eller en balkong? Du kan få de mått du behöver på solseglet. Det kan även anpassas så att den får den form du behöver på det. Med detta solskydd får du dels ett bra skydd mot just solen, men det är även bra för att stå emot regn.