Första maj 2017
Svenska modellen ska utvecklas – inte avvecklas

Förstamajmärke Jpg 2Förberedelserna för årets arrangemang i Stockholm är i full gång. I år kommer striden för schysta villkor, en bra och generell välfärd och en bra ekonomisk politik stå i fokus runt om i hela landet. Årets paroll är Svenska modellen ska utvecklas – inte avvecklas!

 

I Stockholm kommer det att vara en starkt facklig prägel på arrangemanget då LOs ordförande Karl-Petter Thorwaldsson är huvudtalare på Norra Bantorget.

 

Samling för demonstrationen sker i Humlegården kl 13.00 där det finns plakatverkstad och ansiktsmålning för de minsta. Kl 14.00 avgår demonstrationståget till Norra Bantorget och ca kl 15.00 inleds mötet med tal av Stockholms finansborgarråd Karin Wanngård (s) och LOs ordförande Karl-Petter Thorwaldsson.

 

La Mano
Traditionsenligt kommer vi att hylla minnet av de frivilliga som kämpade mot fascismen under Spanska inbördeskriget genom att samlas vid La Mano monumentet på Katarinavägen, Södermalm mellan klockan 9.30 – 10.30. I år är det 40 år sedan Stockholms stad upplät mark för en plats att hedra de Spanienfrivilliga och monumentet uppfördes. Detta kommer att uppmärksammas lite särskilt. Dagens program hittar ni här: La Mano 2017

 

Humlegården
I Humlegården samlas vi som vanligt vid Linnéstatyn. Informationstält för allmänheten håller som vanligt öppet och fungerar även som samlingsplats för funktionärer. Särskilda ”Första majvärdar” kommer att finnas på plats, Unga Örnar anordnar aktiviteter för barnen och det kommer finnas plakatverkstad för både stora och små.

 

Norra Latins skolgård
Norra Latins skolgård är arrangemangets hjärta som ska hållas levande, bultande och varmt. Ett ställe dit all ska känna sig välkomna och inkluderade i gemenskapen. I år fortsätter vi satsa på den tekniska produktionen. Via storbildsskärm, förinspelade inslag och nedslag från både Humlegården och demonstrationståget ger vi en större inblick i arrangemanget.

Fackföreningar och övriga organisationer erbjuds att hyra tält och visa upp sin verksamhet (läs mer längst ned på sidan), Unga Örnar finns på plats med hoppborg, karusell och andra aktiviteter för barnen och ett café med enklare dryck och förtäring kommer finnas.

Scenprogrammet är under planering men kommer att bjuda på både paneldiskussioner och musikalisk underhållning. Konferencier, moderator och den som håller i trådarna från scenen under dagen blir Tobias Gerdås.

 

Demonstrationståget
Samling i Humlegården från kl 13.00 och demonstrationståget avgår kl 14.00. Demonstrationsväg: Sturegatan-Karlavägen-Engelbrektsgatan-Norrlandsgatan-Kungsgatan-Vasagatan-Norra Latins skolgård. På Hötorget vid Konserthuset ställer vi även år upp en saxlift bemannad med två pratglada talare som refererar vad som händer längs demonstrationsvägen.

 

Första maj arrangemangen runt om i Stockholms län
Första maj firas runt om i hela länet innan vi samlas i Humlegården och till mötet på Norra Bantorget. Även där är planeringen i full gång och vi kommer att lämna information om var och när man samlas i de olika kommunerna så fort det är klart.

 

Första maj märke. Bilden här ovan föreställer årets märke. Finns att beställa via http://butik.socialdemokraterna.se. Märket säljs i påsar om 50 st, 1.250 kronor/påse. Försäljningspriset är 40 kr/st.

 

Anmäl volontärer! För att göra arrangemanget möjlig, krävs att vi är många som hjälps åt. Vi är i stort behov av fler glada volontärer som kan hjälpa till, både på Norra Latins skolgård, i demonstrationståget eller vara på plats nere i Humlegården där samling sker. All hjälp är välkommen, oavsett om du har möjlighet att hjälpa till under 1 timme eller hela dagen. Anmäl intresse till: gunilla.bjornberg@lo.se

 

 

Hyr tält på Norra Latins skolgård! Fackföreningar och övriga organisationer erbjuds att hyra tält till en kostnad av 4.500 kronor för ett litet tält (3×3 m) och 9.000 kronor för det större tältet (3x6m). Lämna er beställning på följande länk: http://simplesignup.se/event/91296-foersta-maj-taelt-och-utrustning-2017.

 

Följ oss på Facebook: För kontinuerlig informationsuppdatering kan du anmäla dig till vårt facebook-event: https://www.facebook.com/events/249033578905404/

 

För ytterligare upplysningar kontakta: Gunilla Björnberg, gunilla.bjornberg@lo.se, 070-745 37 36

Ämne Facket och Politiken
facebooktwittere-post

Kommentera