Facket söker upp sommarjobbare!

webb3Nu har LOs stora kampanj ”Facket på sommarjobbet” dragit igång runt om i Stockholms län. Under fem intensiva veckor (v 27 – 31) kommer unga fackliga företrädare från våra förbundsavdelningar söka upp sommarjobbare och andra unga som är nya på jobbet för att informera om både deras rättigheter och skyldigheter på arbetsmarknaden.

 

Under vår första vecka kommer vi att dammsuga Stockholms City och arbetsplatser utefter tunnelbanans alla linjer. Vecka 28 fokuserar vi insatserna till arbetsplatser i Södertälje och Nynäshamn och veckan därpå utrustar vi uppsökarna med båtluffarkort så att de kan ta sig ut och runt bland öarna i Stockholms skärgård där många sommarjobbare finns. De sista veckorna kommer vi att genomföra kvällsuppsökerier ute i flera kommuner och kampanjen avslutas sista helgen med aktiviteter på Pridefestivalen

 

För många sommarjobbare kommer vårt uppsöker bli det första mötet med facket. Att våra insatser behövs kan vi slå fast då det varje år dyker upp nya fall som visar på direkt olagliga arbetsvillkor, brott mot kollektivavtal eller att arbetsmiljön är farlig. Vi från facket ska uppmärksamma de arbetsgivare som inte följer de lagar och regler som finns och se till att ungdomar anställs med kollektivavtalsenliga villkor.

 

Till hjälp i kampanjen har vi Fackets hjälptelefon (020-56 00 56) dit ungdomar och deras föräldrar antingen kan ringa för att få svar på sina frågor eller för att få hjälp. Besök gärna sajten http://ung.lo.se/ för information och svar på vanliga frågor om sommarjobbet.

 

Kampanjledare är Pierre Skoogh och till sin hjälp har han över 30 unga fackliga företrädare från 7 förbundsavdelningar som kommer att vara med under hela eller delar av kampanjen:

 

Byggnads
Felix Edberg

 

Fastighets
Erika Haraldsson

 

Handels
My Sternberg
Kajsa Nordin
Cassandra Solback
Louise Öhman
Latifa Larbi
Anna Jarl
Mia Hultgren

 

Hotell & Restaurang
Andreas Törnqvist

 

Kommunal
Axelina Angbåtels-Lyngstad
Malin Lundberg
Felix Finnveden
Faya Lahdou
Siri Reinhag
Bilbo Göransson
Oscar Karlsson
Mahmoud Abdalla

 

Målarna
Stefan Johansson
Natalie Westermark
Josefin Söderqvist
Alex Angenberg
Mathilda Bodsunder

 

Transport
Carolina Nolasco
Angelica Wärngren
Lina Landstedt
Ansgar Sellgren
Kristofer Oscarson
Martin Lidén
Nico Höglund
Tamur Aziz

 

 

 

Ämne Ung
facebooktwittere-post

Kommentera